О нама

Ко је био
Атанасије Стојковић

 Вести

Стипендије и
конкурси

 Акредитовани програми

Награде

Издавачка делатност

Архива

Галерија

Линкови

КонтактМЕДИЈСКА ШКОЛА – ЗА НОВА ТВ ЛИЦА

Телевизија је медиј, који је од својих почетака, тридесетих година прошлог века, до данас, прешао чудесан пут - од статичне, црно-беле слике, до «живих» преноса. Она се непрестано развија, директно је везана за напредак информационих технологија и њене су могућности из дана у дан све веће. У међувремену, телевизија је постала саставни део живота савременог човека, и управо њој треба захвалити што је најшира јавност данас детаљно упозната са догађајима у свету.

На исти начин, јавност упознаје и телевизијске новинаре, људе који им се обраћају са екрана објашњавајући им шта виде и чују.

Поред исказане заинтересованости младих у Сремској Митровици да стекну знања о медијима, а посебно о телевизији, ово су биле важне референце којима се руководило приликом креирања Медијске школе. Школа је организована у оквиру програма које реализује Фонд Атанасије Стојковић.

Током јануара и фебруара неколицина младих имала је прилику да похађа ове часове. Уводно предавање, о медијима уопште, одржала је Биљана Селаковић, која је завршила студије журналистике на новосадском универзитету. Основе телевизијског новинарства предавали су познати новинари са РТС-а и ТВ Б92. Радионице и практични део наставе извела је Татјана Познић, новинар и ПР Града Сремска Митровица. Организована је и посета РТС-у, дописништву у Шапцу, где су полазници имали прилику да на лицу места упознају функционисање редакције као и стварање телевизијског  програма.

Знања и вештине које су добили полазници Медијске школе добра су основа за укључивање младих у креирање медијског простор, али и као могућност да данас-сутра  ово знање примене у неком од медија, уколико то буде њихов пословни избор.

МЕДИЈСКА ШКОЛА

МЕДИЈСКА ШКОЛА

МЕДИЈСКА ШКОЛА

МЕДИЈСКА ШКОЛА
МЕДИЈСКА ШКОЛА

МЕДИЈСКА ШКОЛА